The Cubain
Pancetta, roasted pork, raw milk gruyère, and our delicious lime, cilantro, chipotle, and pickle mayonnaise.
Mr Asparagus
Fresh asparagus, Scotstown spicy capicollo, smoked mozzarella, and pesto mayo.
The Goat Cheese
Mild goat cheese paillot and caramelized onions. Served with our housemade ketchup.
The Cajun Chicken
Roasted chicken with cajun spices, homemade guacamole, fresh tomatoes and, mangoes.
Viva Las Vegan
Roasted marinated tofu, dill pickles, caramelized onion hummus, fresh tomatoes, crushed green olives, and arugula.
Soup of the day
Changes daily.
Small salad of the week
#24 Salad
Mixed vegetables, pickled daïkon,peanuts, fried shallots, roasted marinated tofu, fresh herbs, and soba noodles. Served with a sweet and sour dressing.
Ceasar Salad
Romaine lettuce, black kale, parmesan, capers, garlic croutons, and bacon. +3,00 grilled yogurt and garlic chicken
Green salad
Mixed greens, fresh herbs, toasted almonds, red onions, and our house dressing.
Housemade Ricotta "salty"
Brocoli, parmesan, currents, pine nuts and garlic. Served with garlic toasts.
Crab+Shimp Special
Quebec crab and Matane shrimps. lemon mayo, chives, Bibb lettuce, pickles, avocado and salted chips. Served on brioche bread or with green salad.
Large salad of the week
Fresh Fruit Salad
+0,50 with yogurt
Granola
Homemade granola with plain yogurt and fresh fruit salad.
Housemade Ricotta "sweet"
Housemade ricotta with honey, orange zest, and Maldon salt. Served with toast.
“Poached egg on your face” panini
Spicy poached eggs with herbs and mayonnaise, Comté cheese, speck, and slow roasted tomatoes.
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I live just around the corner of Olive and Gourmando and it's a definite must. Love the food and the ambiance is friendly. Perfect place to meet new people too.
Quand on va centre-ville pour le dîner le stop obligatoire c’est: O+G ! Surtout si vous avez envie d’un sandwich/salade. Tout est trop fresh, des p’tits classiques de verdures et de sandwicheries revisitées simplement avec des ingrédients frais! C’est comme si votre maman vous préparait avec une attention toute particulière un goûter santé et trop Feel good dans ton bedon! Allez-y un peu après 13 h 00 pour éviter la cohue! On y va aussi pour les brownies, les croissants et les scones! Un étalage de viennoiseries alléchantes vous titille juste avant de régler la facture, presque un crime!
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Pancetta, porc rôti et gruyère, ça vous parle? Ou sinon que diriez-vous d’oignons caramélisés, raclette, gouda et ketchup maison. Ou sinon, allez-y avec le Pomme, servi avec bacon fumé, beurre de noix de Grenoble, pommes tranchées, vinaigrette et cheddar. Que de bonnes raisons pour se rendre à ce sympathique petit resto du Vieux-Montréal.
Lisez cette liste pratiqueLe petit restaurant de la rue Saint-Paul, dans le Vieux-Montréal, vous attend avec son estimé macaroni au fromage fait de pâtes, de sauce fromagée, de champignons, d’oignons caramélisés et de tapenade de truffe. Le tout est gratiné et on ajoute un peu de chapelure. Oui, c’est un peu décadent.
Lisez cette liste pratiqueLa file d'attente ne trompe pas, Olive et Gourmando est une valeur sûre du Vieux-Montréal. Mais n'ayez crainte, le service ne vous fera pas perdre votre matinée ici, même si l'ambiance vous y invite. Idéal pour les déjeuners tardifs puisqu'il ouvre à 9h, le restaurant offre un comptoir de viennoiseries qui rivalise de gourmandises plus alléchantes. Pour des options plus santé, on a le choix entre le granola maison, la salade de fruits frais ou la ricotta maison sucrée. Ceux qui préfèrent du consistant pourront déguster le panini déjeuner aux œufs, fromage Comté, speck et tomates rôties.
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